21.janvāris / 2019

Ķemeru Pētera-Pāvila baznīcas bērnu svētdienas skolas svētku koncerts Dzintaros.

Ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību katru svētdienu plkst.16.00 Dzintaros, Aizkraukles ielā 2, Jūrmalā, pie jaunceļamās Dievmātes Kazaņas ikonas baznīcas tiek kalpots svētku aizlūgums ar dziedātu akafistu Vissvētajai Dievadzemdētājai pie Viņas Kazaņas ikonas.

Arī Jūrmalas Svēto apustuļu Pētera un Pāvela Svētdienas skolas teātra studijas audzēkņi 2019. gada 20. janvārī piedalījās tādā aizlūgumā. Audzēkni kopā ar visiem dziedāja akafistu Vissvētajai Dievadzemdētājai, piedalījās kopīgās lūgšanās priestera Vasīlija vadībā.

Beidzoties aizlūgumam, Svētdienas savā audzēkņu priekšnesumā tika nospēlēts krievu pasakas „Morozko” iestudējums. Viesim ļoti patika audzēkņu priekšnesums, iestudējuma noformējums un dalībnieku tērpi.

Jūrmalas Svēto apustuļu Pētera un Pāvela Svētdienas skolas pirmais Jaunceļamās Dievmātes Kazaņas ikonas baznīcas apmeklējums bija 2013. gada maijā. Tajā reizē audzēkņi parādīja iestudējumu “Pirmās Lieldienu olas tradīcija” un leļļu teātra iestudējumu pēc pasakas “«Smaragda pilsētas burvis» motīviem. Pasniedzējas Jeļenas Ivanovnas vadībā leļļu teātra iestudējumā lelles audzēkņi bija darinājuši ar pašu rokām.

Jaunceļamās Dievmātes Kazaņas ikonas baznīcas draudze sirsnīgi uzņēma Svētdienas skolas audzēkņus un skolotājus, cienāja ar šokolādes konfektēm un saldumiem. Cerams, ka drīz Jūrmalā būs vēl viena Svētdienas skola un mums būs daudz jaunu draugu.